Despre - Beta Competition

Bienala timișoreană de arhitectură (Beta) este o platformă de dialog și colaborare, al cărei scop final este îmbunătățirea proceselor prin care ne construim orașele.

Beta 2022 își propune să genereze un dialog responsabil privind educația de arhitectură, formarea și practica profesională, precum și să stimuleze implicare și profesionalizarea metodelor de dialog și colaborare dintre reprezentanții trinomului administrație – corp profesional – societate civilă.

Expoziția-concurs

Expoziția-concurs Beta, unul dintre principalele evenimente din cadrul bienalei timișorene de arhitectură organizate de către Filiala Teritorială Timiș a Ordinului Arhitecților, este deschisă la nivelul euroregiunii DKMT1.

Prin cele două componente – concursul și expoziția – acest eveniment susține și promovează arhitectura de calitate, fiind conceput ca o interfață de relaționare atât în cadrul profesiei, cât și între profesie și mediul socio-cultural în care aceasta activează.

Concursul este deschis pentru toți cei care contribuie la generarea unei arhitecturi de calitate în euroregiunea DKMT, dintre care: arhitecți, urbaniști, peisagiști, scenografi, light artists, absolvenți de arhitectură / arhitectură de interior / urbanism / arte vizuale / design / ingineri, IT-ști, administrații, ONG-uri, sociologi, psihologi, critici, teoreticieni, filosofi etc.

Participanții pot înscrie lucrări realizate în ultimii doi ani (proiecte finalizate / propuneri / proiecte care interpretează rolul arhitecturii, inclusiv eseuri sau fotografii abordând tema generală a bienalei), în următoarele șapte categorii competiționale: 1. Spațiu construit, 2. Spațiu interior, 3. Spațiu public, 4. Lucrări de licență, 5. Inițiative / Experimente / Viziuni, 6. Eseu și 7. Fotografie

Termenul limită de înscriere în concurs este 28 Iulie 2022 ora 16:00 (EET)

  • 1 Euroregiunea DKMT este o regiune europeană de colaborare transfrontalieră (DKMT indicând teritoriul cuprins între Dunăre-Criș-Mureș-Tisa) care include, în prezent, județele Timiș, Caraș-Severin, Arad și Hunedoara din România, județele Csongrád și Bács-Kiskun din Ungaria și provincia Vojvodina din Serbia.
Spațiu construit
Spațiu interior
Spațiu public
Lucrări de licență
Inițiative / Experimente / Viziuni
Eseu
Fotografie
1. Spațiu construit
2. Spațiu interior
3. Spațiu public
4. Lucrări de licență
5. Inițiative / Experimente / Viziuni
6. Eseu
7. Fotografie

Concursul Beta 2022 se desfășoară online, pe site-ul competition.betacity.eu, care conține toate materialele necesare înscrierii și care este accesibil în română și engleză.

Mai multe detalii despre eligibilitate și condiții de participare se pot obține consultând Regulamentul concursului disponibil pe site.