Întrebări & Răspunsuri - Beta Competition
Homepage

Întrebări & Răspunsuri

Q1: Cele 3 imagini reprezentative trebuie să se regăsească pe planșă?
A1: Cele 3 imagini reprezentative nu este obligatoriu să se regăsească și pe panoul proiectului, dar este important de știut că acele materiale sunt pentru promovarea proiectului, iar în momentul jurizării se va ține cont doar de panoul de prezentare.

Q2:  În cazul expunerii unei lucrări realizate în parteneriat cu FAUT, este necesar să se acorde dreptul de autor din partea acesteia sau chiar din partea fiecărui student care a participat la lucrări?
A2: Participantul declară prin înscrierea lucrării în concurs, că este deținătorul drepturilor de autor asupra acesteia. Dacă este vorba despre un proiect cu mai mulți autori, acesta poate fi înscris atâta timp cât aceștia sunt de acord să participe la Expoziția Concurs cu lucrarea specifică.

Q3: În perspectiva de ansamblu, care va fi prezentă în lucrarea finală, trebuie expusă o singură imagine sau poate fi realizat un colaj de lucrări?
A3: Încurajăm utilizarea unei singure imagini, dar rămâne la latitudinea participanților modul de reprezentare al proiectului atâta timp cât este respectat layout-ul specific categoriei.

Q4: Zona de centru a layout-ului este flexibilă? Se poate modifica dimensiunea sau ordinea pieselor cuprinse în acel câmp?
A4: Participanții au libertatea de a-și prezenta proiectul cum consideră că este mai potrivit pentru proiect, atâta timp cat zonele principale ale layout-ului sunt respectat: prima treime de sus – imaginea reprezentativă pentru proiect; mijloc – piese explicative pentru proiect; partea de jos – text explicativ al lucrării redactat bilingv.

Q5: La categoria 4. Lucrări de licență pot participa și cei ce au terminat specializarea Peisagistică?
A5:Prin acest eveniment încercăm să promovăm interdisciplinaritatea, de aceea lucrări precum amenajările peisagere se pot înscrie la categoria 3. Spațiu public – dacă este vorba despre o amenajare în curs de implementare, iar dacă este vorba despre un proiect speculativ, se poate înscrie la categoria 5. Inițiative/ Experimente/ Viziuni în arhitectură. Dacă este vorba despre un proiect de licență, se poate înscrie la categoria 4. Lucrări de licență.

Q6: Voluntarii din cadrul Beta, au voie să participe la Expoziția Concurs?
A6: Membrii juriului, precum și partenerii culturali, angajații sau rudele de gradul I ale acestora nu pot participa la concurs. De asemenea, membrii echipei de organizare nu pot participa la concurs, dar voluntarii din cadrul Beta au voie să participe la Expoziția Concurs.